Mai Multe Vizualizări
Tapioca este un amidon obținut din tuberculii unei plante tropicale, „manioc'. Acest arbust, originar din America de Sud, produce un tubercul lung de 30-60 cm care conține amidonul, care poate fi folosit ca făină de cereale.
Acest arbust, originar din America de Sud, produce un tubercul lung de 30-60 cm care conține amidonul, care poate fi folosit ca făină de cereale.
Cu el, în țările tropicale, se face pâine, folosind-o exact așa cum se face cu grâul.
Tapioca are o mare putere calorică, practic la fel cu cea a grâului. Este un aliment compus aproape exclusiv din carbohidrați (amidon), în procent de aproximativ 88%.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, multi refugiati din sud-estul Asiei au supravietuit doar cu tapioca. Este bogata in fibre, vitaminele B si C. Este recomandata datorita calitatilor antiseptice si cicatrizante asupra sistemului digestiv, constituind un protector al mucoasei digestive.
Tapioca este săraca în grăsimi, dar bogata în carbohidrați.Este un aliment compus aproape exclusiv din carbohidrați (amidon), în procent de aproximativ 88%.
Tapioca are o mare putere calorică, practic la fel cu cea a grâului.
Mod de utilizare: Se lasa sa se hidrateze in lichidul pe care vrei sa-l folosesti la reteta (apa, bulion sau lapte) si se fierbe incet, aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. Fiertă în apă, tapioca capătă o consistență gelatinoasă (boabele se umflă), motiv pentru care este folosită în supe sau ca agent de îngroșare pentru mâncăruri sărate (de exemplu, risotto) sau pentru prepararea budincilor vegane, a cremelor, budincilor și prăjiturilor. Tapioca se foloseste pentru a da consistenta felurilor de mancare, supe, gemuri, dar si pentru aluaturile coapte.
Confectionat in atmosfera protectoare.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine urme de cereale cu gluten, fructe in coaja, susan si soia. |
Gramaj: | 500 g |
Ingrediente | Tapioca.
|
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1476kj/348kcal, Grasimi: 0g (din care acizi grasi saturati: 0g), Carbohidrati: 87g (din care zaharuri: 0g), Proteine: 0g; Fibre: 0 g; Sare: 0g. |
Modalitate de utilizare | Se lasa sa se hidrateze in lichidul pe care vrei sa-l folosesti la reteta (apa, bulion sau lapte) si se fierbe incet, aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. |
Pastrare si conservare | A se pastra la loc uscat si racoros. |
Producator | BV&FdL S.r.L. |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă