Mai Multe Vizualizări
Orezul Carnaroli superfin este un tip de orez cu un bob bogat in amido amiloză care îl face foarte consistent și, prin urmare, este regele risotto-ului, deoarece pierde puțin amidon în timpul gătitului. Orezul Carnaroli are boabe mari și alungite și se gătește într-un timp variabil între 14/16 minute.
Este adaptat zonelor temperate, cum este cea din nordul Italiei. Este un orez de înaltă calitate, cu boabe care rămân perfecte, granulate chiar și după gătire, ideale pentru risotto-uri fine.
Produsul este ambalat intr-o atmosferă protectoare.
Mod de preparare: Clătiți orezul și puneți-l pe aragaz într-o oală cu volumul dublu de apă. Timpul de gătit este de aproximativ 14/16 minute. Doza pentru o persoană este de aproximativ 70-100 grame.
RETETA Risotto cu crema de sparanghel cu fructe uscate si fulgi de drojdie
Ingrediente (4 persoane):- tulpinile unui buchet de 250g de sparanghel- 320g Orez Carnaroli bio- 1 litru apă
- 20g Cub vegetal pentru supa
- 1 lingura Crema de migdale albe
- 25g Mix de fructe uscate
- 2 linguri Fulgi de drojdie inactiva
- Ulei de masline extravirgin bio
- Sare de mare
Pregătire: Tăiați tulpinile și fierbeti-le intr-o oala sub presiune timp de aproximativ 15 minute (sau cel puțin de două ori mai mult într-o oală tradițională). Când sunt fierte, treceți-le printr-o sită si pisati-le. Se dizolvă cuburile de supa într-un litru de apă clocotită și se mentiine pe foc, fierbinte. Într-o tigaie, puneți orezul în puțin ulei pentru câteva minute, amestecând ușor, astfel încât să îl prăjiți uniform. Adăugați crema obtinuta din sparanghel și suficienta supa de legume pentru a acoperi tot orezul. Pe măsură ce zeama de supa este absorbita de orez, adăugați mai mult, amestecând până când este complet gătit. Dacă este necesar, adăugați sare. Între timp, tocați grosolan fructele uscate și adăugați-le la drojdia nutrițională. Când orezul este fiert, opriți focul și adăugați crema de migdale albe 100% și jumătate din amestecul de fructe uscate și drojdie, apoi amestecați risotto. Serviți fierbinte cu un pic de amestec deasupra de fructe uscate tocate marunt și câteva varfuri de sparanghel.
Alegeți doar produse organice și reduceți deșeurile. Cum? Această rețetă este un exemplu de recuperare a tulpinilor de sparanghel, pe care mulți le-ar arunca la gunoi.
Produs in | Italia |
---|---|
Gramaj: | 1kg |
Ingrediente | *Orez bio
*ingrediente de agricultura ecologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1504kj / 354kcal Grasimi: <0.5g (din care acizi grasi saturati: 0.1g) Carbohidrati: 80g (din care zaharuri: <0.5g) Proteine: 6.7g; Fibre: 1.0g; Sare: 0,01g. |
Caracteristici | Origine Italia |
Certificari |
Agricultura Italia Certificat ecologic IT BIO 007, operator controlat nr. A34S Organism de control autorizat de MiPAAF IT BIO 007 |
Pastrare si conservare | A se pastra in loc uscat si racoros, departe de surse de caldura si de lumina solara. Ambalat in atmosfera protectoare. |
Producator | BV&FdL S.r.L. |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă