Mai Multe Vizualizări
Roșcova (Ceratonia siliqua) face parte din familia leguminoase, alături de membri notorii ai acestei clase (soia, fasole, linte, lupin, mazăre, bob). Copacul producător de păstăi poate ajunge și la 12-15 m înălțime.
Este cunoscută și apreciată din cele mai vechi timpuri (cu mii de ani î.e.n.), fiind folosită drept aliment de bază și complet, de către cea mai săracă pătură socială, din cauza prețului său de cost extrem de scăzut. Induce bazicitate în organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleză aciditatea gastrică.
Nu are nevoie să-i adaugăm îndulcitori pentru a-i da un gust bun. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag și plăcut, nu conține gluten și nici lactoză.
Reprezinta o sursa importanta de calciu, are un indice glicemic scazut, inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene (mai ales E. coli) și restabilește un peristaltism normal, prin continutul de tanin, acid galic și pectine.
Faina de roscove este un ingredient important pentru produsele de patiserie, inlocuind cu succes cacaua.
Mod de utilizare: se utilizeaza ca alternativa la pudra de cacao in dulciuri si creme. Ajuta la emulsionarea cremelor.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine cereale cu gluten si fructe in coaja. |
Gramaj: | 250 g |
Ingrediente | *Faina bio de roscove. *ingrediente din agricultura biologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1250kj / 299kcal, Grasimi: <0,5g (grasimi saturate: 0g), Carbohidrati: 51g (din care zaharuri: 38g), Proteine: 4,5g; Fibre: 36g; Sare: 0,03g. |
Caracteristici | Produs vegan |
Certificari |
Agricultura UE Certificat ecologic IT BIO 014, operator controlat 7922 Certificat VEGANOK N. 0111 |
Pastrare si conservare | A se pastra la loc uscat si racoros. |
Producator | La Finestra sul Cielo |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă