Mai Multe Vizualizări
O idee de nutriție bazată pe agricultura ecologică și respectul pentru natură a deschis calea pentru un produs de calitate: FĂINĂ DE MĂZARE Fio di Loto.
Făina de mazăre este o alternativă interesantă pentru prepararea clătitelor și a plăcintelor sărate, pentru a da culoare și aromă pâinii de casă, pentru a crește aportul de proteine folosind o sursă vegetală.
Mazarea este o sursa de proteine, bogata in fibre si nutrienti foarte importanti pentru organism. Din acest motiv faina obtinuta din uscarea si macinarea ulterioara a acestora este din ce in ce mai folosita in bucatarie, deoarece este gustoasa, fara gluten in mod natural si sanatoasa; iar integrarea acesteia în dieta ta zilnică este simplă. De fapt, făina de mazăre poate fi folosită pentru a pregăti paste proaspete delicioase, chiftele vegetariene sau poate o alternativă de făină, diferită de cea tradițională făcută cu năut. Făină de mazăre pentru un fel de paste cu adevărat unic, consistent, cu un conținut ridicat de proteine și fibre.
Faina de mazare este obtinuta din boabe de mazare uscate si macinate, sunt bogate in vitamine din complexul B, minerale (mangan, cupru, fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc) si ofera toti aminoacizii esentiali (sunt o sursa de proteine vegetale complete, perfecte pentru copiii in crestere, vegetarieni si vegani) si promoveaza o digestie si o nutritie sanatoasa.
Faina de mazare ofera aproximativ dublu proteine si fibre fata de faina integrala, prin urmare contribuie la realizarea cotei zilnice de proteine, dar ofera si multe fibre.
Fibrele ne țin sătuli mai mult timp și evită vârfurile glicemice, este deci o făină utilă în regimurile sărace în calorii, sau în zilele cu mai puțini carbohidrați.
Culoarea este verde foarte pal, iar aroma este delicată, dar caracteristică.
Nu conține gluten in mod natural așa că la prepararea pâinii va trebui să o folosiți amestecata cu alte făinuri, în timp ce în clătite sărate, de exemplu, dacă există ouă sau albușuri, se poate folosi și singura.
Când consumi leguminoase, atât sub formă de făină, dar și în forma lor originală, amintește-ți să consumi o porție de cereale în aceeași zi, pentru a avea toți aminoacizii necesari.
Beneficiile consumului de mazării:
- mazarea este o sursa importanta de proteine complete, continand toti aminoacizii esentiali necesari pentru cresterea si repararea tesuturilor din organism, dar si aminoacizii utilizati pentru energie si dezvoltare musculara
- mazarea nu contine colesterol si ajuta la scaderea nivelului acestuia din corp, datorita continutului de fibre solubile si insolubile (fibre care maresc senzatia de satietate, te pot ajuta sa iti controlezi greutatea si promoveaza o digestie sanatoasa, prevenind constipatia)
- mazarea regleaza glicemia, datorita indexului glicemic scazut si a fibrelor solubile
- mazarea contine izoflavone, un tip de estrogen vegetal care reduce simptomele neplacute ale menopauzei
- mazarea contine triptofan, care este utilizat de corp in procesul de crearea a neurotransmitatorilor ca serotonina, care regleaza pofta de mancare si imbunatateste starea de spirit.
Recomandari de consum:
- prepararea pastelor/taiteilor fara gluten, sau a supelor creme de mazare. Poate fi folosita si in prepararea omletei.
- chiftele vegetariene.
Reteta de Clatite cu faina de mazare
Cu făină proteică de mazăre
Vegetarian
Numărul de porții 3 persoane
Timp de pregatire 00h 20
Dificultate: Uşor
Sunt necesare doar patru ingrediente pentru a pregăti aceste clatite delicioase care pot fi umplute după cum preferi.
Ingrediente
125 g FĂINĂ DE MĂZARE BIO
250 g apă
o lingurita de SARE FINA DE HIMALAYA
un strop de ULEI DE MASLINE EXTRA VIRGIN BIO
Mod de preparare:
Într-un castron, combinați făina de mazăre și sarea.
Se toarnă treptat apa, amestecând cu un tel până când se desfac toate cocoloașele.
Se incinge o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei.
Se toarnă un pic de aluat și se rotește tigaia pentru a forma un strat subțire.
Imediat ce reusesti sa o desprinzi de margini, intoarce-o si gateste cateva secunde si pe cealalta parte.
Stivuiți clatitele pe o farfurie și acoperiți-le cu un prosop curat pentru a le menține umede.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine urme de cereale cu gluten, soia, mustar, seminte de susan si lupin. |
Gramaj: | 400g |
Ingrediente | *Faina din mazare. *ingrediente din agricultura biologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1343 kj / 319 kcal Grasimi: 2.1g (din care acizi grasi saturati: 0.5g), Carbohidrati: 45g ( din care zaharuri 3.9g), Fibre: 20g, Proteine: 20g, Sodiu: <0,01g |
Caracteristici | Faina din mazare 100%, Sursa de fibre si proteine. |
Certificari |
Agricultura Italia Certificat eco/bio cod IT BIO 009. |
Pastrare si conservare | La loc uscat si racoros, departe de lumina solara directa si surse de caldura. Ambalat în atmosfera protectoare. |
Producator | BV&FdL S.r.L. |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă