Uleiul bio de canepa presat la rece are un miros si gust placut, asemanator celui de nuca. Este uleiul cu cel mai inalt continut de grasimi polinesaturate (bune pentru organism) dintre toate uleiurile vegetale. Cei 3 acizi grasi esentiali, Omega 9, Omega 6, Omega 3, au un rol important in functionarea tractului gastro- intestinal, in reglarea tensiunii arteriale, in procesul de coagulare a sangelui, in producerea unor hormoni.
Uleiul de canepa este o sursa de clorofila, reduce colesterolul si are un rol important in mentinerea sanatatii cardiovasculare. Alaturi de acizii grasi Omega, uleiul bio de canepa presat la rece, contine vitamina E, potasiu si calciu, astfel rolul sau terapeutic fiind compensat. Culoarea sa verde este data de continutul bogat in clorofila care se gaseste in mod natural in semintele de canepa.
Uleiul de canepa poate fi folosit in scop cosmetic, alimentar si medicinal, fiind un ingredient important si in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii, dar si ca tratament pentru parul uscat.