Sanatate intr-un pahar cu lapte! Lapte vegetal bio!

08.03.2011 14:25

O alternativa sanatoasa a laptelui de vaca, laptele vegetal bio din cereale este fara lactoza si colesterol. Este ideal pentru vegetarieni, dar si in perioada postului, fiind o adevarata bomba energetica, plina de calciu, minerale, dar si vitamine pretioase. Bio Mania comercializeaza si distribuie cea mai mare gama de lapte vegetal bio din cereale. De la binecunoscutele variante de lapte bio de soia (naturala sau cu ciocolata) si orez bio (varianta naturala sau aromatizata cu vanilie, migdale, alune, nuca de cocos sau quinoa), pana la ovaz, orz, porumb, spelta (farro), migdale, mei. Acoperind un spectru variat de cereale, Bio Mania va pune la dispozitie lapte vegetal bio sanatos, fara zahar, gluten, lactoza si colesterol. Laptele vegetal poate fi consumat la micul dejun, ca o alternativa a laptelui de vaca, sau in prepararea diverselor tipuri de alimente si dulciuri. Desi sortimentele de lapte vegetal sunt acum usor de gasit in aproape toate magazinele alimentare, este foarte important sa stim ca cele bune pentru sanatatea noastra sunt cele de provenienta ecologica, deoarece contin cereale care provin din culturi ecologice, cultivate fara pesticide, ingrasaminte, cereale nemodificate genetic. Fiind un aliment fara colesterol, fara lactoza si fara caseina (proteina din laptele de vaca), laptele vegetal constituie o alternativa chiar si pentru cei care nu sunt vegetarieni, dar care se confrunta cu diverse alergii si intolerante, infectii respiratorii frecvente, ateroscleroza, deoarece laptele vegetal are un procent foarte scazut de grasime. Pentru a intelege mai bine importanta consumului de cereale si, implicit de lapte vegetal bio din cereale, am selectat cateva informatii interesante despre beneficiile pe care le ofera acest aliment. 1 Lapte vegetal bio din soia (fara colesterol, 100% vegetal) Soia este considerata cea mai bogata leguminoasa din punct de vedere nutritiv, avand cel mai mare continut de proteine (aproximativ 36%). Contine lecitina, o substanta nutritionala esentiala pentru functionarea armonioasa a creierului dar si o serie de elemente importante pentru buna functionare a organismului, printre care fosfor, calciu, sodiu. Laptele din soia este sarac in grasimi si fara colesterol. Contine fibre, vitaminele A, E, B si minerale. Laptele din soia contine mai mult fier decat laptele de vaca. Lapte vegetal din migdale (fara zahar, cu sirop de agave) Migdalele sunt bogate in nutrienti importanti care trebuie sa faca parte dintr-o dieta sanatoasa, in principal antioxidanti (vitamina E) cu efect benefic asupra aparatului cardiovascular. Migdalele sunt o sursa naturala de combatere a stresului si a oboselii. Laptele bio de migdale este o rezerva bogata de fier, un depozit considerabil de vitamine si minerale, dintre care se face remarcat magneziul, folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor si in eliberarea energiei musculare. Laptele de migdale Isolabio nu contine zahar si este indulcit cu sirop de agave. Planta de Agave este originara din Mexic si este foarte apreciata deoarece carbohidratii din nectarul de agave au un indice glicemic scazut, care furnizeaza gustul dulce fara insa si neplacuta senzatie a agitatiei provocate de consumul de zahar. Lapte vegetal din orez (fara gluten, fara colesterol, fara lactoza) Orezul este un aliment de baza pentru o mare parte din populatia lumii. Face parte din familia gramineelor si a fost cultivat inca din perioada antichitatii in Asia. Laptele din orez furnizeaza rapid energie. Este bogat in carbohidrati (10- 12%), fiind indicat in activitatea fizica intensa. Dintre toate tipurile de lapte vegetal, cel din orez este cel mai dietetic, contine in schimb fibre, vitaminele A, B, D si minerale. Laptele bio din orez Isolabio este o bautura vegetala din orez, o alternativa foarte buna a laptelui, avand un aport caloric redus datorita continutului scazut de grasime. Lapte vegetal din ovaz (fara lactoza, fara colesterol, 100% vegetal) Ovazul este o cereala tipica tarilor nordice, cu o compozitie nutritionala foarte completa. Ovazul este cel mai hranitor dintre toate cerealele, principala proprietate a boabelor de ovaz fiind aceea de remineralizare, tonifiere a sistemului nervos central datorita vitaminelor si mineralelor continute. Consumul de ovaz este potrivit mai ales pentru copii, deoarece le asigura o crestere sanatoasa. Reprezinta o sursa de energie, fiind una dintre cerealele cu un continut proteic ridicat, de 17%. Lapte vegetal din spelta (farro) ( fara lactoza, fara colesterol) Spelta este o cereala care a stat timp de secole intregi la baza alimentatiei populatiei asiatice si mediteraneene. Romanii il utilizau ca aliment de baza la ceremonii religioase sau ca daruri catre zei. Graul spelta este stramosul graului comun si are un gust deosebit, asemanator cu cel de nuca si un continut proteic de 6 ori mai ridicat fata de graul comun, insumand 17–20%. Reuneste avantajele unei hraniri integrale: un continut ridicat de fibre si cantitati mari de vitamine A, E, B1, B2 si PP.

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii