Maioneza vegana bio
Pentru 4 persoane
usor
15 minute
INGREDIENTE - Pentru aproximativ 4 persoane:
• ½ varză mică rosie
• ½ varză mică alba
• 1 măr galben bio
• 4 linguri fulgi nucă de cocos
Pentru dressing:
• 100 ml de Crema bio de orez pentru gatit Isola Bio
• 100 ml de Crema bio din nuca de cocos Isola Bio
• ½ suc de lime
• 2 linguri de sos de soia Soyu
• 60 ml ulei de măsline extra virgin
• sare, puțin piper
• câteva fire de mărar
Mod de preparare:
Pentru dressing, puneți toate ingredientele, cu excepția uleiului, într-un recipient ingust și inalt. Turnati uleiul usor, in fir, iar cu un mixer amestecati compozitia, ridicand si coborand ușor pentru a încorpora aer în timp ce adăugați uleiul. Va rezulta o emulsie ușor densă.
Între timp, curățati varza și taiati-o cât mai subțire posibil.
Tăiați, de asemenea, mărul în bastoane foarte subțiri.
Se amestecă varza și mărul într-un castron și se condimenteaza, dupa gust, cu puțin ulei și sare. Adăugați sosul cu lingura și puneți restul de salata în 4 cupe individuale.
Împărțiți salata în 4 boluri și completați cu mărarul mărunțit, cu fulgii de cocos și cu piper.
Se toarnă sosul de soia, dupa gust, înainte de a servi salata.
Pofta buna!