Ingrediente:
200g de ciocolată neagră
60ml ulei de cocos
60ml lapte de orez
70g de nuci caju
1 praf de scortisoara
20g Amaranth bio expandat Baule Volante
20g Quinoa bio expandata Baule Volante
30g Hrisca bio expandata Baule Volante
Mod de preparare:
Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
Lasam sa se raceasca cateva minute, apoi turnam uleiul de cocos si laptele de orez si incepem sa amestecam.
Într-un alt bol, mai mare, combina cele trei tipuri de cereale expandate, nucile caju și scortisoara.
Turnați amestecul de ciocolată în bolul cu cereale și începeți să amestecați cu o spatulă.
Cand ati obtinut un amestec omogen puteti incepe sa formati salamul.
Luați o foaie de hârtie de copt sau folie alimentară și turnați jumătate din amestec în centru.
Înfășurați hârtia în jurul amestecului de ciocolată, modelând cu mâinile, dându-i o formă alungită.
Închideți hârtia la capete și puneți salamul de ciocolată la congelator pentru cel puțin două ore, până s-a solidificat bine.
Apoi îl puteți scoate din ambalaj și îl puteți tăia în felii pentru a-l servi.
Pofta Buna!