Smoothies cu lapte vegetal - cele mai inspirate rețete
Gustoase, hrănitoare și sănătoase, smoothie-urile merită să aibă loc în meniul oricărei persoane. Sunt ideale pentru micul dejun și avantajul lor este că se prepară rapid. Ai nevoie de câteva ingrediente: fructe sau legume, mixuri de semințe și un ingredient lichid. De regulă, se folosesc apă, suc de fructe, lapte sau iaurt. Cei care au intoleranță la lactoză, dar nu numai, pot înlocui laptele de origine animală (degresat sau nu) cu cel vegetal. Beneficiile sunt remarcabile, spun specialiștii. În plus, gama de produse este din ce în ce mai variată, așa că avem de unde alege: laptele de caju, de migdale, de soia, de nucă de cocos sunt câteva dintre opțiuni. Iată, în continuare, o serie de rețete și motive pentru care merită să încerci smoothie-urile cu lapte vegetal.
Rețete de smoothies cu lapte de cocos
Fiind o sursa excelentă de niacină (numită și vitamina B3), dar și de acid lauric, laptele de cocos are un dublu rol. Conform nutriționiștilor, el poate ajuta organismul să metabolizeze mai ușor nutrienții din alimente, astfel încât aceștia să fie asimilați rapid de corp. În același timp, are un efect benefic asupra nivelului de colesterol: îl poate reduce și echilibra.
Descopera gustul bauturii bio din nuca de cocos si migdale
Beneficiile laptelui de cocos sunt prezentate pe larg în numeroase cercetări și studii nutriționale. Dincolo de ele, însă, gustul, aroma și faptul că poate fi integrat cu succes în smoothie-ul de dimineață rămân și ele motive convingătoare pentru care merită să-l încercăm. Iată, în continuare, și o rețetă pe care o poți include la micul tău dejun.
Ingrediente:
-
-200 g afine;
-
-1 banană;
-
-1 linguriță sirop bio de arțar;
-
-câteva frunze de mentă;
-
-300 ml lapte de cocos.
Număr de porții: 2
Grad de dificultate: ușor
Timp de preparare: 5 minute
Mod de preparare: Toate ingredientele se mixează la blender, până când se omogenizează complet. Vara, poți adăuga la această rețetă cuburi de gheață sau poți folosi, în loc de afine, un mix de fructe de pădure congelate.
Rețete de smoothies cu lapte de migdale
Conform specialiștilor, laptele de migdale are un conținut scăzut de calorii, așa că este un aliment ideal pentru persoanele care vor să slăbească. Poate înlocui cu succes laptele de origine animală, mai ales că susține echilibrarea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și ajută în diminuarea colesterolului „rău” (LDL). Cu un bogat conținut în vitamina B, laptele de migdale poate fi un ajutor de nădejde pentru cei care au intoleranță la lactoză.
Descopera beneficiile bauturii Bio de migdale, fara gluten si fara lactoza
În plus, datorită gustului său aromat, poate fi inclus cu succes în nenumărate rețete. De la supe cremă, până la milkshake-uri.
Ingrediente necesare:
-
-1 mână de frunze baby spanac;
-
-1 măr curățat;
-
-1 banană;
-
-1 ceașcă de cuburi de ananas;
-
-300 ml lapte de migdale.
Număr de porții: 2
Grad de dificultate: ușor
Timp de preparare: 10 minute
Mod de preparare: Ingredientele se pun într-un recipient înalt și se mixează la blender, până când se obține un smoothie consistent, hrănitor și delicios. La această rețetă, poți adăuga și un vârf de linguriță de praf de ghimbir sau turmeric pudră.
De asemenea, o altă variantă de smoothie cu lapte de migdale poate fi aceasta: 50 g afine, 20 g de migdale, o banană, o mână de frunze de spanac, o linguriţă cu scorţişoară, 300 ml lapte de migdale.
Rețete de smoothies cu lapte din soia
Există mai multe motive pentru care laptele din soia poate fi un înlocuitor de succes al celui de origine animală. În primul rând, are un conținut mult mai redus de zahăr, fiind ideal pentru cei care vor să scape de câteva kilograme. În al doilea rând, grăsimile din laptele de soia sunt în mare parte nesaturate și lipsite de colesterol, ceea ce îl poate face potrivit pentru persoanele care au probleme cardiovasculare. Cu o consistență densă, un gust delicios, bogat în calciu și vitamina D, laptele de soia poate fi un ingredient perfect pentru micul dejun. Sună tentant? Îi poți testa beneficiile prin următoarea rețetă.
Descopera gustul bauturii bio din soia
Ingrediente necesare:
-
-1 banană;
-
-2 linguri de faina de canepa;
-
-1 linguriță de miere sau sirop de arțar;
-
-extract de vanilie;
-
-250 ml lapte de soia.
Număr de porții: 2
Grad de dificultate: ușor
Timp de preparare: 10 minute
Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă la blender, până când se omogenizează complet. Dacă îți dorești să fie un smoothie mai dulce, poți adăuga la această rețetă o linguriță de sirop de arțar sau alt îndulcitor bio.
Pe lângă această rețetă, poți încerca și următorul mix de ingrediente: o jumătate de rădăcină de țelină, doi morcovi, o portocală, ghimbir după gust, 250 ml lapte de soia, ½ lingură de mix de semințe bio Omega 3.
Rețete de smoothies cu lapte din hrișcă
Pe lângă orez, orz sau ovăz, laptele vegetal se poate face chiar și din hrișcă - o plantă ierboasă ale cărei semințe sunt comestibile. Deși nu este o cereală, hrișca întrunește calitățile făinii de grâu integrale. În plus, poate fi un aliment benefic mai ales pentru cei care suferă de boala celiacă. Hrișca nu conține gluten, la fel și laptele din hrișcă.
Descopera beneficiile bauturii bio din hrisca fara lactoza, fara gluten
Potrivit pentru vegani, vegetarieni, dar și pentru persoanele care sunt pasionate de alimentația echilibrată, laptele din hrișcă poate fi vedeta unor smoothie-uri hrănitoare și sănătoase.
Ingrediente necesare:
-
-2 banane;
-
-100 g de hrișcă;
-
-150 g zmeură înghețată sau mure;
-
-câteva frunze de mentă;
-
-400 ml lapte din hrișcă.
Număr de porții: 2
Grad de dificultate: ușor
Timp de preparare: 10 minute
Mod de preparare: Pentru prepararea acestui smoothie, este important să lași hrișca la înmuiat câteva ore. Când a devenit moale, o poți pune în bolul blenderului și o poți mixa alături de toate celelalte ingrediente. Dacă dorești ca băutura să fie mai dulce, poți adăuga la rețetă curmale, smochine confiate sau alte fructe deshidratate.
Fie că le consumi la micul dejun, fie după antrenamentul de fitness, aceste rețete îți aduc nu doar un plus de energie, ci și o sursă bogată de vitamine și nutrienți esențiali organismului.
Sursa foto: Shutterstock