Pentru ca ne-a placut foarte mult ideea unei pizza cu blat din fulgi de ovaz, va prezentam si voua reteta in dorinta de a ne impartasi impresiile. Ingrediente: -300g fulgi bio din ovaz -200g faina alba bio -1 cub drojdie -10g (2 linguri) zahar brun bio -1 lingurita sare de mare -4 linguri ulei extravirgin bio de masline -325-350 ml apa calduta -125g mozzarella bio -400g rosii bio Se macina fulgii de ovaz pana devin faina si se amesteca cu faina alba. Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga amestecului uscat impreuna cu sarea, zaharul si uleiul extravirgin de masline. Se omogenizeaza totul adaugand cate putina apa calduta, pana cand compozitia capata consistenta. Se lasa la dospit asteptand sa isi dubleze volumul. Se pune apoi aluatul intr-o tava unsa si tapetata, intanzind cu degetele. Se orneaza cu rosiile si se introduce in cuptorul incins la 180-200 grade pentru 7-8 minute. Se adauga si mozzarella si se mai coace in cuptorul incins 12- 15 minute. 100g fulgi de ovaz bio contin 2g betaglucan, substanta care elimina colesterolul rau in exces si ii limiteaza absorbtia.
Comentarii