Numele Osvego (Oswego) indică biscuitele numai bun pentru a fi savurat cu ceaiul de la ora cinci.
Si care, cu numele său de origine americană, a cucerit Italia trecand mai intai prin Londra.
A fost odată un tânăr ucenic care voia să parieze pe farmecul „ceaiului de la ora cinci” chiar înainte ca în Italia oamenii să aibă - sau mai bine zis să-și permită - obiceiul de a consuma biscuiți ca si gustare.
Dar intuiția lui Pietro Gentilini a avut succes. Fondatorul uneia dintre cele mai renumite companii de panificație din Italia, nu numai că a creat un mic imperiu de biscuiți, dar a fost printre primii antreprenori din domeniul alimentar din țară.
Din țara sa de naștere, Vergato sull'Appennino, din zona toscano-emiliana, un foarte tânăr Piero decide să traverseze Canalul Mânecii pentru a învăța arta panificației și a produselor de patiserie uscată din Anglia, care era în fruntea industriei de cofetărie, de asemenea, pentru nevoile producătorilor. să se răsfețe cu obiceiurile clasei de mijloc, pasionați de ritualul acompanierii băuturilor calde (ceaiului) cu biscuiți în pauzele de după-amiază. Aici Pietro, pe lângă învățarea cunoștințelor tehnice, își rafinează capacitatea de a înțelege gusturile pieței. Și simte potențialul Oswego, care în compania sa va pierde „w” devenind binecunoscutul biscuite Osvego.
Astfel, clasicul biscuite anglo-saxon se răspândește prin Roma, unde Pietro deschisese un cuptor în Corso Umberto înainte de 1890, treptat în întreaga regiune și apoi în peninsulă. Și cucerește nu numai pauza de ceai, ci și micul dejun, la un pahar cu lapte.
Dar, cu „w” sau „v”, de unde vine acest nume? Oswego este orașul județului omonim din statul New York. Este situat de-a lungul lacului Ontario la gura râului Oswego, ceea ce în vechea limbă iroquiană (osh-we-geh) indică gura de varsare.
O sa va intrebati, desigur, ce legătură au biscuiții cu gura râului? Faptul este că în această zonă a crescut Monarda Didyma, o plantă din care americanii nativi au obținut o infuzie cu aromă de mentă. Se spune că spre sfârșitul secolului al XVIII-lea nativii au fost cei care au introdus această plantă și ceaiul de plante, coloniștilor și că s-au îndrăgostit imediat de ea, atât de mult încât au trimis-o rudelor lor din Regatul Unit. De aceea pentru a însoți ceaiul la modă Oswego, considerat un excelent înlocuitor pentru ceaiul negru tradițional, britanicii au creat astfel biscuitul potrivit ca forma.
La Roma, reteta biscuitelui a fost adaptată publicului italian, si s-a adaugat astfel untul și aroma de vanilie.
BiscuitiI Osvego La Finestra Sul Cielo pot fi comandati aici. Sunt preparati cu 3 tipuri de faina: integrala, de orez si de ovaz.
O gustare simpla si sanatoasa, indulcita cu sirop de porumb, fara lapte.