Devreme ce merele sunt pe locul doi in topul celor mai populare fructe, primele fiind bananele, iar sucul de mere este una dintre cele mai populare bauturi, merele crescute conventional au devenit o sursa majora de expunere la pesticide. Limitele de siguranta stabilite pentru reziduurile de pesticide pot fi neprimejdioase pentru un adult, dar pot fi foarte toxice pentru copii si femeile insarcinate. Decojirea marului nu va rezolva problema pesticidelor, deoarece acestea patrund adanc in fruct. Cu atat mai mult, pectina concentrata din coaja marului curata organismul de toxine si micsoreaza colesterolul. De ce sa consumam mai multe toxine in loc de pectina? Alegeti sa spuneti nu. Mancati mere crescute in regim bio. Studii din Marea Britanie si Franta au demonstrat ca merele bio au o concentratie de substante nutritive care protejeaza organismul de potentiale boli ale inimii si de anumite chimicale care pot provoca aparitia cancerului. De asemenea, merele bio sunt pe locul 1 in topul fructelor ce contin antioxidanti. Potrivit studiilor cercetatorilor Universitatii Cornell din Statele Unite, consumul de mere poate fi cea mai eficienta cale de a combate aparitia cancerului. De fapt, fitonutrientii (compusi derivati din plante care au o putere extraordinara in a combate bolile) din merele bio chiar pot reduce aparitia cancerului la san. In concluzie, mancati mere bio, pentru ca vechea zicala “Un mar pe zi tine doctorul departe” este foarte adevarata!
Comentarii