Noutati bio pentru vegetarieni - Seitan bio (gluten bio)

21.06.2012 11:40

Atat de solicitat in ultima perioada de cei preocupati de dieta vegetariana si nu numai, seitanul instant bio si-a ocupat un loc important si pe rafturile virtuale biomania.ro. Desi este facut din grau, seitanul are putine lucruri in comun cu faina sau painea. Denumit si "carne din grau", "gluten din grau" sau "gluten", seitanul este surprinzator de asemanator ca aspect si textura cu carnea gatita, fiind un inlocuitor pentru aceasta in dieta vegetariana. Seitanul este bogat in proteine, fiind o sursa importanta pentru vegetarieni. La fel ca si tofu, seitanul preia din gustul alimentelor cu care este preparat, fiind pretabil astfel pentru o multitudine de retete. 1 Din continutul unui pachet de seitan instant se obtin aproximativ 350g de seitan, cantitate suficienta pentru 4 persoane. Mod de preparare: in 125ml de apa se adauga 3-4 linguri de seitan instant amestecand bine cu o furculita pentru a nu se forma cocoloase, pana ce se absoarbe toata apa. Intr-un vas se pun la fiert 1,5l apa, se adauga 10cm alge Kombu, sare, ghimbir si 3-4 linguri sos Tamari. Se rup bucati din pasta de seitan de marimea unei nuci, se aplatizeaza cu degetele si se fierb 30 de minute la foc mic. Seitanul astfel obtinut, se poate pastra la frigider. Apa in care a fost preparat se utilizeaza in diverse retete.

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii