Morcovul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru valoarea sa nutritiva, dar si pentru valentele terapeutice. Morcovul se poate consuma in stare cruda sau gatit, insa proprietatile sale nutritive se pastreaza prin consumul crud deoarece contine apa, proteine, glucide, vitamina A (carotenul), vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina PP, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, precum si fibre. Calitatile terapeutice ale morcovului sunt binecunoscute este tonic, remineralizant, antianemic, deoarece creste globulele rosii, intareste imunitatea organismului, este si antidiareic, dar si laxativ, diuretic, vermifug. Pe scurt, v-am convins de importanta consumului de morcovi, iar daca sunt morcovi bio, adica provenind din agricultura bio, nu contin reziduuri chimice, sunt 100% naturali, fara ingrasaminte si pesticide, sunt mai gustosi, mai aromati, intrucat nu sunt crescuti fortat cu ingrasaminte artificiale si cu apa in excces. Asteptam sa ne impartasiti din experienta voastra in bucatarie si sa ne trimiteti retete in care folositi morcovi, poate fi chiar si prima supica pregatita pentru bebe, o salata care place familiei sau cum ati reusit sa-l convingeti pe cel mic sa manance morcovi proaspeti. Cine sparge gheata?
Comentarii