MORCOVI BIO

23.08.2010 15:13

Morcovul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru valoarea sa nutritiva, dar si pentru valentele terapeutice. Morcovul se poate consuma in stare cruda sau gatit, insa proprietatile sale nutritive se pastreaza prin consumul crud deoarece contine apa, proteine, glucide, vitamina A (carotenul), vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina PP, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, precum si fibre. Calitatile terapeutice ale morcovului sunt binecunoscute este tonic, remineralizant, antianemic, deoarece creste globulele rosii, intareste imunitatea organismului, este si antidiareic, dar si laxativ, diuretic, vermifug. Pe scurt, v-am convins de importanta consumului de morcovi, iar daca sunt morcovi bio, adica provenind din agricultura bio, nu contin reziduuri chimice, sunt 100% naturali, fara ingrasaminte si pesticide, sunt mai gustosi, mai aromati, intrucat nu sunt crescuti fortat cu ingrasaminte artificiale si cu apa in excces. Asteptam sa ne impartasiti din experienta voastra in bucatarie si sa ne trimiteti retete in care folositi morcovi, poate fi chiar si prima supica pregatita pentru bebe, o salata care place familiei sau cum ati reusit sa-l convingeti pe cel mic sa manance morcovi proaspeti. Cine sparge gheata?

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii