Migdalele au un continut ridicat de Omega 6 si fosfor, esentiale pentru dezvoltarea si functionarea creierului.
Sunt usor de digerat si coboara rapid nivelul zaharului in sange, responsabil nu numai de ingrasare, dar si de aparitia diabetului. In compozitia migdalelor se regaseste amigdalina sau vitamina B17, care are un rol important in lupta si prevenirea aparitiei cancerului.
Continutul bogat in vitamina A, recomanda consumul de migdale in tratarea unor afectiuni ale pielii: psoriazis, erizipal, pistrui.
Migdalele contin vitamina E, un antioxidant puternic care scade nivelul colesterolului, reduce riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiace; calciu, care mentine sanatatea oaselor si regleaza tensiunea; magneziu, care ajuta la absorbtia calciului si la mentinerea unui tonus muscular adecvat; cupru, un mineral esential care mentine integritatea oaselor si a tesuturilor, protejeaza sistemul nervos si ajuta la asimilarea fierului. Acidul folic recomanda migdalele pentru femeile insarcinate, deoarece previn nasterea prematura si afectiunile congenitale. Oamenii de stiinta le-au atribuit migdalelor si proprietati probiotice, ajutand la o buna digestie, prin scaderea numarului de bacterii rele din tubul digestiv si cresterea numarului bacteriilor “bune”. Pentru ca mineralele pe care le contin migdalele sa fie cat mai bine absorbite de organism, se recomanda sa consumati migdalele impreuna cu alimente ce contin vitamina C. Mai trebuie sa stiti ca migdalele sunt bogate in calorii si au o mare putere nutritiva, 100 grame de migdale continand in jur de 576 kcal.
Bio Mania, prin magazinul online, www.biomania.ro, va pune la dispozitie o gama larga de produse care contin migdale, usor de consumat sau de folosit in retete.
Pe langa migdalele bio crude, regasiti si faina bio de migdale
baton bio cu mei si migdale (fara zahar)
baton bio din spelta cu migdale si susan (fara zahar):
biscuiti bio cu migdale (fara zahar)
lapte bio de migdale (fara zahar)
lapte vegetal bio din orez cu migdale (fara zahar)
Uleiul de migdale dulci este cunoscut atat pentru proprietatile sale hidratante, dar si pentru gustul inconfundabil.