PLUMCAKE CU CIOCOLATA ȘI PERE FĂRĂ GLUTEN
Dificultate: 2
Timp de realizare: 1 oră
Ingrediente:
70g Faina de teff bio fara gluten Fior di Loto
30g Faina de cocos bio
1 Para
200g Iaurt de soia natural
3 Oua intregi
50g Pudra de agave bio Fior di Loto
50 ml Ulei din seminte de in bio
Esenta de Vanilie fara gluten
coaja de la o lamaie bio
8g Praf de copt fara gluten
un pic de sare
Picaturi bio de ciocolata amaruie fara gluten bioSun
Ciocolata alba pentru decor - optional
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu pudra de agave, sarea, vanilia și coaja de lămâie timp de cel puțin 5 minute.
Adaugati incet in compozitie uleiul de in pe măsură ce continuați să mixati. Adăugați două linguri de făină de teff, praful de copt cernut anterior, pudra de cacao și faina de cocos și iaurtul, mixand la viteză mică.
În cele din urmă, adăugați făina de teff rămasă, mixand întotdeauna la viteză mică.
Tăiați para în felii, păstrând unele deoparte pentru decorare, apoi adăugați-le la amestecul obținut amestecând ușor cu o lingură.
Se toarnă totul într-o tava acoperita cu hârtie de copt, se decorează cu felii de pere și chipsuri (picaturi) de ciocolată neagră.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 190 °C (cuptor static) timp de aproximativ 40 de minute, apoi coborâți la 175 C° și lăsați în cuptor încă 15 minute.
Lăsați să se răcească, apoi tăiați felii.
Dacă doriți, puteți decora prajitura cu un fir de ciocolată alba topita.
RETETA PÂINE DE QUINOA FĂRĂ GLUTEN SI FĂRĂ DROJDIE
Reteta de Pâine cu quinoa pe care o propunem are câteva ingrediente simple, fără dospire, cu valori nutriționale de top și indice glicemic scăzut.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
350 g Quinoa alba bio, fara gluten, Fior di Loto 400g
80 g Seminte bio de chia, Fior di Loto 150g
3 linguri AMESTEC DE SEMINTE FARA GLUTEN 250g
2 linguri ULEI DE MĂSLINE EXTRA VIRGIN BIO
1 linguriță Bicarbonat de sodiu, pur, pentru uz alimentar, S.Martino, 500g sau suc organic de lamaie
1 pic de Sare roz de Himalaya fina 200g Vivimio
apă
Dificultate: medie
Timp de preparare: 2 ore
Mod de preparare:
Clătiți quinoa înainte de a o folosi / găti pentru că trebuie să eliminați saponinele, substanțe care îi modifică gustul, făcându-l amar.
Avem nevoie de 2 vase. Intr-un vas inmuiați quinoa peste noapte în apă. In al doilea vas turnati semințele de chia cu o cantitate de două ori mai mare decât apa, amestecati si lasati să se odihnească. Puneti totul în frigiderul.
A doua zi dimineață, scurgeți quinoa, clătiți-o sub apă curentă într-o strecurătoare și apoi încercați să o uscați.
Se pune quinoa în vasul blenderului, se adaugă amestecul de semințe de chia, uleiul de măsline extra virgin, bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie sau oțetul de mere, sare și se omogenizează până se obține un amestec uniform.
Tapetati o tava de copt cu hârtie pergament, turnați amestecul în ea, presarati la suprafața amestecul de semințe și apoi coaceți în cuptor la 170 de grade, timp de aproximativ 1 oră și jumătate (faceți testul scobitorii pentru a verifica daca este gata).
Lăsați pâinea să se răcească, tăiați-o în felii și serviți-o cu iaurt grecesc și gem, sau crema de alune 100% pentru un mic dejun sau o gustare delicioasă.
Reteta #vegetariana #faradrojdie #faragluten
Pofta buna!