Un pumpkin spice latte, usor de preparat acasa se obtine din ingrediente naturale: dovleac, cafea, lapte, frișcă din smântână.
Pentru un lapte picant cu dovleac vegan, trebuie sa folositi lapte vegetal (laptele de soia, ovaz, orez, migdale, cocos). Reteta pe care v-o propunem este cu lapte de cocos bio.
Dificultate:
Timp de realizare: 10 minute.
Ingrediente pentru 2 persoane:
400ml Lapte de cocos bio pentru creme (95% continut de cocos), Fior di Loto
100g piure de dovleac fiert/copt la cuptor
1 praf Pudra de ghimbir bio
1 lingurita Scortisoara Bio macinata, vegan, La Finestra Sul Cielo, 80g
1 anason stelat organic
2-3 cuișoare organice
2 căni cafea organică
Sirop de orez bio dupa gust (sau orice alt indulcitor)
Mod de preparare:
Pentru această rețetă aveți nevoie de piure de dovleac, pe care îl puteți face gătind dovleacul tocat la cuptor sau fiert la abur și apoi piure, și cremă de cocos, rețeta pentru care este aici.
Recomandare: păstrați partea lichidă din laptele de cocos Fior di Loto, pe care nu ați folosit-o pentru a obține crema de cocos.
Dovleacul trebuie să fie copt în prealabil în cuptor, apoi se mixează cu blenderul vertical până obținem un piure cât mai fin.
Pune-l într-o cratiță cu condimentele, piureul de dovleac, cafeaua și siropul de orez (dacă vrei să îndulcesti băutura).
Se amesteca toate ingredientele, dacă bautura este prea densa, poți adăuga apă sau lapte de cocos. Se toarnă apoi amestecul în două pahare sau două căni, apoi se ornează cu crema de cocos și un strop de scorțișoară măcinată.
Pofta Buna!