Aromate si hranitoare, migdalele reprezinta o sursa naturala de combatere a stresului si oboselii, jucand un rol important in terapia bolilor de inima, acest lucru fiind atribuit in primul rand lipidelor si procentajului scazut de acizi grasi saturati. Fiind placute la gust si satioase, ele reduc consumul altor alimente si inlatura senzatia de foame. Avand un continut proteic ridicat (19 grame de proteine pentru fiecare 100 de grame consumate), migdalele au acelasi aport de proteine ca si in cazul produselor din carne, fiind indicata consumarea moderata a acestora. De asemenea, rezerva de cupru ascunsa in migdale contribuie la sanatatea sistemului osos, vascular si nervos. Un studiu efectuat la Universitatea Harvard din S.U.A. a constatat ca migdalele pot fi consumate ca si snack in dietele pe baza de proteine si cele pe baza de grasimi nesaturate, insa niciodata in cele care pun accentul pe carbohidrati. Cercetatorii au evidentiat faptul ca dietele constituite mai mult din proteine si grasimi nesaturate au rolul de a imbunatati tensiunea arteriala si de a reduce nivelul de LDL-colesterolul, mai mult decat in cazul dietelor bazate pe carbohidrati. Hipotensivii sunt sfatuiti sa consume in medie cinci migdale zilnic, pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere, sint indicate in insomnii, anemii si astm bronsic. Data fiind marea putere nutritiva a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderatie: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz. In plus, continutul ridicat de vitamina E face migdalele indicate in tratamentul problemelor tenului, fiind insa eficiente si pentru revigorarea parului. Consumind trei migdale pe zi, veti beneficia de efectul revitalizant pe care il au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate de vopsirile repetate.
Comentarii