Ciupercile Shiitake isi au originile inca din perioada preistorica. Valorile lor terapeutice au fost promovate in tarile asiatice, unde isi au originea, timp de sute de ani. Au un rol important in traditia medicinei asiatice si apar mentionate in primele carti de medicina naturista scrise cu sute de ani in urma. Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevitatii in Asia, datorita continutului nutritiv care ajuta la pastrarea sanatatii. Ele sunt utilizate in medicina chineza de mai bine de 6000 de ani. Li s-au atribuit calitati vindecatoare in cultura multor popoare. Reduc colesterolul, scad presiunea sangelui, intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte inclusiv contra bolilor virale, tumorilor. Au fost considerate timp de multi ani cea mai buna sursa de fier de provenienta non- animala. Dar studiile recente au demonstrat chiar mai mult de atat: fierul care se gaseste in aceste ciuperci are biodisponibilitatea suplimentului din gluconatul de fier. Aceste rezultate sunt imbucuratoare mai ales pentru cei care sunt adeptii unei alimentatii vegan. Pe langa fier, ciupercile Shiitake sunt o sursa excelenta de vitamina B (B2, B5, B6), minerale (magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc), fibre, proteine, vitamina D2. Dar cea mai importanta proprietate a acestor ciuperci este aceea de intarire a sistemului imunitar, pe care il ajuta in functie de nevoile organismului (ii mareste sau ii scade activitatea). Datorita continutului de beta - glucan, consumul de shiitake ajuta la scaderea colesterolului si protejeaza sistemul cardiovascular (inclusiv de arteroscleroza). Ciupercile Shiitake deshidratate au o aroma minunata de afumat si o textura carnoasa. Sunt printre cele mai versatile ciuperci utilizate in bucatarie. Apa in care se hidrateaza inainte de a fi preparate poate fi folosita la retetele ulterioare. Pentru a-si pastra proprietatile nealterate, se recomanda ca aceste ciuperci sa fie preparate termic o perioada foarte mica (cateva minute).Ciupercile bio Shiitake pot fi comandate acum pe www.biomania.ro, unde am pregatit si alte noutati pentru iubitorii de produse macrobiotice.
Cel mai bun prieten al sistemului imunitar- Ciupercile bio Shiitake
07.06.2012 11:43
Postat in Noutati
De:
Blugento Admin
Comentarii