Astăzi vă prezentam prestigioasa companie italiană Cleca S. Martino.
Compania Cleca San Martino are o lungă tradiție în producția de preparate pentru budinci și deserturi, care de-a lungul timpului s-a îmbogățit cu creații excelente, bogate în gust și aromă. Mai mult, S. Martino este brandul prin excelență al budincii de ciocolată, un desert care creează o călătorie în lumea gustului.
Produsele de succes au adesea o poveste lungă, la fel ca și compania S. Martino. De la producția de casă a primelor preparate pentru prepararea pâinii și deserturilor, gestionate de proprietari cu ajutorul unui singur angajat, până la dimensiunea unei afaceri moderne. Este vorba de San Martino, o companie specializată în producția de preparate pentru desert, care a fost fondată în 1939 într-un magazin alimentar și care de-a lungul timpului a devenit o companie modernă, cu un sistem de producție inovator și cu peste o sută de angajați.
Astăzi, Cleca, cu brandurile S.Martino și Ferioli, se concentrează pe pregătirea și specializarea personalului și pe un sistem integrat de calitate și control (de la materiile prime la ambalaje) pentru a combina creativitatea producției sale cu nevoile consumatorului modern.
Gama de produse oferite este variată:
Pudinci si deserturi
Ciocolată și cafea
Înghețate și gemuri
Drojdie și produse de patiserie
Drojdie și zahăr pudră, arome și creme, amidon și vanilină
Sare cu preparate pentru bulion și bulion gata preparat
Prăjituri obtinute din amestecuri
San Martino este atent la nevoile fiecărui consumator, oferind, în cadrul său, diverse produse care să fie pe placul tuturor: Produse fără gluten care pot fi consumate de persoanele celiace:
Produse fără lapte de la linia Gustati la Vita pentru cei care au intoleranță la lapte
Gustati la Vita cu cereale și fibre - o gamă de amestecuri de torturi bogate în fibre pentru cei care nu doresc să renunțe la o dietă sănătoasă și autentică
Gustati la Vita senza zucchero - fără zahăr, ideale pentru cei care urmează o dietă săracă în calorii, dar nu vor să renunțe la dulceața delicioasă a prăjiturilor și deserturilor
Biosun este o gama certificata ecologic, naturală, care exclude utilizarea de îngrășăminte chimice și pesticide.
Gama Collezione Oro, născută ca o linie de preparate pentru prăjituri și deserturi pe bază de ciocolată neagră cu continut de 70% cacao. Există, de asemenea, noutățile „îmbrăcate în alb”, caracterizate prin ingrediente nobile și naturale: de la prețioasa Vanilie Bourbon din Madagascar, până la nota caldă de nucă de cocos care amintește de note tropicale. Specialitățile Crema Catalana și Tiramisù, care pot fi preparate la rece, fără gătit, completează gama.
O dulce poveste italiană
Istoria Cleca S. Martino începe în 1939, într-un mic magazin de produse alimentare, unde au fost făcute câteva preparate pentru pâine și prăjituri. Pasiunea tânărului proprietar pentru amestecarea pudrelor și a ingredientelor pentru gătit l-a determinat să creeze San Martino Superlievito, urmat de Italpan, pregătit pentru pâine și budinca San Martino. Cererea pentru drojdia lui a devenit tot mai largă și mai solicitantă. În câțiva ani, laboratorul s-a transformat într-o companie consacrată din sectorul alimentar în continuă creștere. Lunga tradiție în domeniul preparatelor pentru desert s-a îmbogățit de-a lungul timpului cu creații excelente.
Astăzi, după mai bine de 75 de ani, faimoasei si emblematicei budinci S.Martino i s-au alăturat numeroase preparate pentru prăjituri și deserturi, concepute pentru tineri și bătrâni; numărul de referințe a crescut, la fel ca și numărul lucrătorilor: multe idei, pasiune, seriozitate, concretitate și o relație mereu senină între companie și angajați, care vizează căutarea continuă a inovației corecte.
Astăzi compania Cleca s-a schimbat, evoluând treptat.
Procesele și metodele de lucru nu mai sunt aceleași. Au fost integrate noi facilitati, am dobândit abilități, am adoptat controale specifice ale produselor, am extins locul de producție. Prin cercetări continue, gata să înțeleagă nevoile pieței, compania S. Martino este capabilă să ofere astfel creativitate capabilă să surprindă cu idei care devin o parte substanțială a unui produs și se transformă într-un fel de mâncare de care să fie delectat. Dar sensibilitatea față de soluțiile oferite de noile tehnologii și de obiceiurile alimentare viitoare nu ne-au făcut să pierdem din vedere adevărata natură a companiei. Pasiunea, seriozitatea și rigoarea au rămas neschimbate de-a lungul anilor: pentru o poveste care continuă astăzi cu aceleași valori ca întotdeauna.
CERTIFICARILE Cleca:
CERTIFICAREA BRC (British Retail Consortium): reprezintă standardul global specific pentru siguranța produselor agroalimentare. Obiectivul standardului este să se asigure că furnizorii și comercianții cu amănuntul de distribuție la scară largă sunt capabili să asigure calitatea și siguranța produselor alimentare oferite consumatorilor.
CERTIFICARE IFS: Standardul IFS, Standardul alimentar internațional, este un model recunoscut în Germania și care se răspândește rapid în țările europene. Acesta își propune să încurajeze selecția eficientă a furnizorilor de produse alimentare cu amănuntul, a distribuitorilor, pe baza capacității lor de a furniza produse sigure, care respectă specificațiile contractuale și cerințele legale. Standardul identifică elementele specifice ale unui sistem de management axat pe calitatea și siguranța igienico-sanitara a produselor.
CERTIFICAREA BIOLOGICĂ: Impune doar utilizarea materiilor prime care nu sunt tratate cu pesticide și îngrășăminte chimice, in beneficiul și pentru protejarea mediului inconjurator.
CERTIFICAREA SA 8000: acronim care înseamnă responsabilitate socială sau responsabilitate socială, este primul standard răspândit pe plan internațional despre responsabilitatea socială a unei companii. Cu această certificare, Cleca protejează persoana și munca sa în orice privință și impune respectarea acelorași reguli de către furnizorii săi. Mai mult, compania a elaborat un Cod de Etică și Integritate în Afaceri pentru a defini regulile de conduită în cadrul companiei și a obținut înregistrarea în Sedex, un portal dedicat îmbunătățirii afacerilor în practicile comerciale și etice.
CERTIFICAREA FARA GLUTEN
Cleca a crezut întotdeauna în cercetarea și calitatea produselor sale, din acest motiv, printre primele companii din sectorul său, a ales să combine formulările tradiționale cu produsele fără gluten.
S. Martino, a fost primul brand care a colaborat cu AIC, ca parte a „Preparatelor pentru deserturi”, de fapt, multe dintre produsele sunt incluse în manualul AIC (Asociația italiană a celiacilor).