Am invatat sa “ma hranesc” singur cand aveam vreo 10-11 ani.
Imi placea sa iau un castron din bucatarie si sa alerg in gradinita din fata casei si sa adun cativa castraveti proaspeti. Castraveti mici, de gradina, din-aia cu mici tepi pe ei. Castravetii astia cresteau toata vara. Cam din 3 in 3 saptamani, aveam recolta noua.
Branza proaspata din primavara are timp sa se matureze exact cat trebuie pana in prima parte a verii. Nici prea veche, dar nici prea aproape de cas. Exact cat sa poata fi data prin razatoare si presarata peste castraveti. O salata simpla, dar plina de gust. Multi ani n-am stiut ca exista si altfel de castraveti. Sau altfel de branza. Acelea erau gusturile unice.
Din pacate n-am putut sa aduc gradina cu mine la Bucuresti, asa ca ma reorientez.
Evit supermarket-urile, merg in pietele traditionale, caut pe internet retete naturale.
Bio nu inseamna ceva nou.
Bio nu e un trend.
Bio e dintotdeauna, e ceva normal, dar de care multi n-au avut parte.
Nice to meet you, again.