Amasake este o specialitate japoneza care se obtine din orez fermentat cu o ciuperca numita Koji. Este un excelent indulcitor pentru preparatele care au ca ingredient principal orezul sau faina de orez.
Amasake din orez are o consistenta cremoasa, contine fibre, enzime si vitamina B. Datorita procesului de fermentare prin care se obtine, este foarte bun pentru digestie. Compozitia permite sa fie consumat de femeile insarcinate si de copii, ca inlocuitor al zaharului in preparatele dulci.
Saptamana aceasta, pe biomania.ro, puteti achizitiona Amasake bio din orez, la un PRET SPECIAL, cu 10% reducere!
Reteta Creme Brulle cu Amasake din orez
Ingrediente:
- 2 cups amasake din orez
- 3 linguri amidon kuzu
- 3 linguri de apa
- 4 linguri zahar brun
Mod de preparare: Puneti amasake intr-un vas pe aragaz, la foc mic. Amestecati amidonul kuzu cu apa pana se dizolva, adaugati peste amasake si amestecati pe foc timp de 1-2 minute.
Turnati amestecul in vase mici ramekins si asteptati sa se raceasca la temperatura camerei sau la frigider. Adaugati zahar brun deasupra si caramelizati.
Apoi savurati un desert bio, delicios si super sanatos.