Retete de jeleuri bio preparate in casa
Ingrediente pentru Jeleuri de portocale
100 g suc de portocale presat si filtrat
70 g de zahăr brut din trestie
1/2 coaja de portocala organica netratata
Esenta de portocale
2 plicuri (4 g) Agar agar bio fara gluten, Baule Volante
Ingrediente pentru Jeleuri cu suc de fructe la alegere
100 g suc de fructe la alegere
70g zahăr brut din trestie (40g zahăr dacă sucul este îndulcit)
4 g Agar agar bio fara gluten, Baule Volante (2plicuri x 2g)
Mod de preparare:
Dizolvați agar-agar-ul în puțină apă clocotită, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
Intre timp extrageti sucul din fructe. Daca ati ales aroma de portocale, doar stoarceti-le, daca alegeti alte fructe, mixati-le mentinend consistenta groasa.
În jeleurile de portocale, adăugați coaja de portocală și aroma naturală de portocale.
Punem sucul de fructe si zaharul intr-o cratita mica, lasam zaharul sa se topeasca la foc mic aproximativ 1 minut.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cateva secunde.
Cand s-a racit complet adaugam agar-agar-ul, amestecam cateva secunde pentru a se amesteca bine cu sucul si turnam imediat in formele alese.
Lasam jeleurile sa se intareasca in forme, la temperatura camerei cateva minute apoi le poti pune in frigider pentru aproximativ 2/3 ore.
Scoateți jeleurile din formă și treceți-le rapid în zahăr.
Sfaturi:
Bomboanele jeleu pot fi preparate amestecand intre ele diferite sucuri de fructe, pentru a da viata aromelor intense, urmari-ti gusturile si fructele pe care le ai la dispozitie acasa pentru a face combinatiile pe care le preferi, fiind mereu atent la sucul total de fructe obtinut, cantarit sa fie 100g.
Bomboanele se pastreaza la loc racoros si uscat, este posibil ca zaharul presarat deasupra sa se topeasca; in acest caz va fi suficient sa le treci in zahar inainte de a le gusta. Se păstrează până la 10 zile!
Dacă nu aveți forme potrivite, puteți acoperi o tavă cu hârtie de copt și turnați amestecul lichid, până se întărește, apoi, desfaceți din hârtie de pergament și tăiați jelurile în bucăți mici.
Bomboane si acadele gata preparate!
Lamaie si portocala, capsune si vanilie, toate bio.
Va fi greu să rezistați tentației de a le gusta pe toate!
Este important să știți că nu se folosește gelatină de origine animală pentru prepararea lor, ci doar agenți de gelifiere de origine vegetală.
Alegeți aromele preferate, având grijă să nu exagerați cu consumul de zahăr! Descoperă lumea bomboanelor noastre bio!
Acadele bio cu gust de capsune si vanilie Lollypops, fara gluten, Baule Volante
Jeleuri bio cu portocale si lamaie, fara gluten, Baule Volante
Bomboane bio cu propolis si pin, fara gluten, Baule Volante
Acadele bio cu fructe Lollypops, Baule Volante
Bomboane bio cu fructe (indulcite cu sirop de orez), La Finestra Sul Cielo